Η Ομάδα Γυναικών Πετραλώνων δίπλα στους αναπήρους που τους πετάνε στο δρόμο

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ – ΘΗΣΕΙΟΥ

(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)

ΚΟΙΛΗΣ 13Α, ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ, Email: oge.petralona@gmail.com, Τηλ. Επικοινωνίας: 6986738538, 6942455740

ΝΤΡΟΠΉ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ Η ΕΞΩΣΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ!

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

              Η Ομάδα Γυναικών Πετραλώνων- Θησείου (μέλος της ΟΓΕ) εκφράζουμε την οργή μας για την απαράδεκτη έξωση οικογένειας αναπήρων στα Άνω Πετράλωνα, το πρωί της Τρίτης 19/12. Ένας άνδρας με αναπηρία και η υπερήλικη μητέρα του που κατοικούσαν σε προσφυγικό σπίτι, στα Άνω Πετράλωνα, πετάχτηκαν στον δρόμο, επειδή η οικογένεια βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις δανείου που είχε λάβει και το σπίτι τους πλειστηριάστηκε. Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και στο παρελθόν, αλλά είχαν αποτραπεί κάτω από την άμεση παρέμβαση σωματείων, φορέων και του κόσμου της γειτονιάς.

              Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ΜΑΤ και ΟΠΚΕ απέναντι στα μέλη της Ομάδας μας, στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), στον κόσμο της γειτονιάς που μπήκε μπροστά για να αποτρέψει την έξωση της οικογένειας. Οι δυνάμεις καταστολής από νωρίς απέκλεισαν όλους τους γειτονικούς δρόμους, μας επιτέθηκαν με ρόπαλα και χημικά,   ενώ  έφτασαν στον σημείο να επιχειρήσουν να περάσουν χειροπέδες στον ανάπηρο άνδρα! 

Καταγγέλλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που έχουν ψηφίσει τους νόμους που δίνουν τα σπίτια του λαού στα κοράκια των funds  και τις τράπεζες, κάνοντας μάλιστα και ιδιώνυμο αδίκημα την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών.

Φανερώνεται για μια ακόμα φορά ότι αυτό το κράτος είναι εχθρικό απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του, δείχνοντας την αποφασιστικότητά του όταν πρόκειται να εξασφαλίσει και να υπερασπιστεί την κερδοφορία των τραπεζών, των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε έστω και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την παραμονή του ανάπηρου και της οικογένειάς του στο σπίτι του, επιστρέφοντας από το fund τα χρήματα σε αυτόν που αγόρασε το σπίτι στον πλειστηριασμό.

 Εμείς οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας και παλεύουμε για ζωή με δικαιώματα, αυτή που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας. Σε αυτή την πορεία δεν αφήνουμε καμία εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχο, καμία λαϊκή οικογένεια μόνη, αλλά πορευόμαστε ΜΑΖΙ στον δρόμο της αλληλεγγύης, στον δρόμο του αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.

              Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι πλειστηριασμοί!Χτίζουμε την δική μας ασπίδα προστασίας κόντρα σε κάθε πλειστηριασμό λαϊκού σπιτιού, κόντρα στους νόμους όλων των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν για να προστατευτούν τα κέρδη όλων των “μεγαλοκαρχαριών” του πλούτου.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, την Πέμπτη 28/12/23 στις 13.00,  μαζί με άλλους φορείς και συνδικάτα, στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δραγατσανίου 8.

Ομάδα Γυναικών Πετραλώνων – Θησείου