Κάλεσμα στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια 8.2.2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΓΕ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες να βροντοφωνάξουμε το μήνυμα που αντηχεί σε όλες τις πόλεις και σχολές, ακόμα πιο δυνατά στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια:

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Στεκόμαστε ακόμα πιο μαχητικά στο πλευρό των φοιτητών και των φοιτητριών, μετά την πρώτη νίκη να καθυστερήσουν το σχέδιο της κυβέρνησης με τη μαζική τους συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και διεκδικούμε μαζί τους σύγχρονη και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση, κόντρα στις εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ και στη συναίνεση που της προσφέρουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Καταγγέλλουμε τις απειλές, τον αυταρχισμό, την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους απαντά με ΜΑΤ, καταστολή και βία.

Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία! Η πλειοψηφία δε φιμώνεται! Το δίκιο θα νικήσει!

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα να αντιπαλεύουμε:

  • Το εμπορευματοποιημένο δημόσιο πανεπιστήμιο που αντιμετωπίζει ως πελάτες τους φοιτητές, που χρυσοπληρώνουν από πιστοποιήσεις και μεταπτυχιακά έως νοίκια, αναλώσιμα και μεταφορές.
  • Την κατηγοριοποίηση των σπουδών, με πτυχία πλήρως αποσυνδεδεμένα από το επάγγελμα σε ένα τοπίο τμημάτων και σχολών πολλών ταχυτήτων,  όπου συμπιέζονται τα δικαιώματα όλων προς τα κάτω.
  • Τις σπουδές που αναπτύσσουν δεξιότητες χρήσιμες στις μεγαλοεπιχειρήσεις.
  • Την πολιτική που στρέφει μαζικά τους νέους των λαϊκών οικογενειών προς τις δομές κατάρτισης και χωρίς δικαιώματα να εκπαιδεύονται για τις «ανάγκες της αγοράς».

Ενώνουμε τη φωνή μας με το φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα, το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό στα πανεπιστήμια, τα εργατικά σωματεία και διεκδικούμε: ισότιμη πρόσβαση για όλες και όλους σε δημόσιες, δωρεάν πανεπιστημιακές σπουδές υψηλού επιπέδου, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα δημόσια πανεπιστήμια, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα.

5.2.2024
Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ