Κλείσιμο 4 βρεφονηπιακών σταθμών στο δήμο της Αθήνας – 15/07/2011

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Κλείσιμο 4 βρεφονηπιακών σταθμών στο δήμο της Αθήνας 

 

 

Μπροστά στη μαζική παρουσία μαζικών φορέων του λαϊκού κινήματος, μεταξύ αυτών και της ΟΓΕ, αναβλήθηκε η συνεδρίαση της 15.7.2011 του ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου του Δήμου της Αθήνας που είχε θέμα το κλείσιμο τεσσάρων παιδικών σταθμών. Μεθοδεύεται δε να συζητηθεί απευθείας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα πάρει και τις σχετικές αποφάσεις.

Οι εναλλασσόμενεςδιοικήσεις του δήμου οι οποίες για χρόνια στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τα μέτρα που παίρνουν, τώρα αναλαμβάνουν το ρόλο του δήμιου των λαϊκών αναγκών.

Σήμερα που τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα τσακίζουν τα νέα ζευγάρια, που παραδέρνουν μεταξύ της ευκαιριακής δουλειάς και της ανεργίας,  αποφασίζεται να κλείσουν παιδικοί σταθμοί, να  μείνουν έξω χιλιάδες παιδιά (με τα επίσημα στοιχεία φτάνουν τα 1400), να απολυθούν εργαζόμενοι, ενώ αυτοί που θα μείνουν θα υποχρεωθούν να δουλεύουν τόσες ώρες (10 επιπλέον ώρες την εβδομάδα) που δεν θα είναι εξοντωτικό μόνο για τους ίδιους αλλά και επικίνδυνο για τα παιδιά τα οποία θα έχουν στην ευθύνη τους.

Η ΟΓΕ διαχρονικά παλεύει για αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους και Δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

 

Απαιτούμε και διεκδικούμε :

 

  • Να μην κλείσει κανένας παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός
  • Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά  Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με 6ωρο, 5ημερο, 30ωρο
  • Να καταργηθούν τα τροφεία. 

 

Αθήνα, 15/7/2011
Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ