Για τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών – 04/10/2011

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Για τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών

 

Η ΟΓΕ καλεί τις εργαζόμενες γυναίκες να ξεσηκωθούν για την βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης που υλοποιεί τα συναποφασισμένα και συνυπογεγραμμένα στις συνάξεις της ΕΕ.

Μετά από ένα χρόνο, η εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας εξειδικεύει τους όρους με τους οποίους αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στα 65 χρόνια, την κατάργηση ης 5ετούς διαφοράς με τους άνδρες. Από την αντιλαϊκή επίθεση δεν εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενες μητέρες ανήλικων παιδιών με αναπηρία και οι πολύτεκνες.

Το φιάσκο της προπαγάνδας της κυβέρνησης και των συμμάχων της στο πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο για την πανάκριβη κατά τα άλλα εξαγορά των χρόνων ακόμη και για τη μητρότητα νωρίτερα από τα 65 χρόνια, αποκαλύπτεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου. Αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να ξεσηκώσει τις εργαζόμενες γυναίκες, τις εργαζόμενες μητέρες.

Να ξεσηκωθούν οργανωμένα και άφοβα οι εργαζόμενες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να απαιτήσουν την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, πριν και μετά την κρίση. Να διεκδικήσουν σύνταξη στα 55 χρόνια και στα 50 για όσες δουλεύουν σε βαριές και ανθυγιεινές δουλειές. Να παραμείνει η 5ετής διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών και οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις μητέρων ανήλικων, ΑμΕΑ και πολυτέκνων. Είναι μονόδρομος ο πόλεμος στον πόλεμο που έχουν κηρύξει η κυβέρνηση με τους συμμάχους της και η ΕΕ ενάντια σε κατακτήσεις και δικαιώματα, για να στηρίξουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Αθήνα, 4/10/2011

Το Γραφείο Τύπου

της ΟΓΕ