Η ΟΓΕ δίπλα στο δίκαιο αγώνα των αγροτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και των αγροτισσών της χώρας μας που σηκώνουν για άλλη μια φορά τη σημαία του αγώνα.

Οι γυναίκες αγρότισσες έχουν αρκετούς λόγους να είναι στους δρόμους μαζί με τους άνδρες τους. Οι γυναίκες της Ελληνικής υπαίθρου έχουν απέναντί τους την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, πολιτική που συντρίβει την ζωή τους που οδηγεί κάθε χρόνο χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες στην φτώχια και στο ξεκλήρισμα. Βιώνουν την ερήμωση των χωριών τους. Αντιλαμβάνονται ότι αυτή η αντιαγροτική πολιτική τις θέλει στο περιθώριο.

Η κραυγαλέα ανισότητα που βιώνουν οι γυναίκες της ελληνικής υπαίθρου όλο και περισσότερο μεγαλώνει. Γι’ αυτό στην ΕΠΙΘΕΣΗ που δέχονται πρέπει να απαντήσουν με ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Δεν πρέπει να ξεγελαστούν με τα διάφορα τεχνάσματα που προσπαθεί να στήσει στην πλάτη του αγροτικού κινήματος η Ε.Ε., η συγκυβέρνηση και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η πολιτική που παραδίδει τον αγροτικό τομέα στα χέρια της μονοπωλιακής ολιγαρχίας, η πολιτική που οδηγεί την συγκέντρωση της γης στα χέρια λίγων και στην συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος είναι πραγματική απειλή γι’ αυτές και η απειλή αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορα «παυσίπονα», παρά μόνο με την πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της Ελληνικής κοινωνίας, όπου θα μπορούν να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν. Σ’ αυτή την πάλη έχουν την δική τους θέση οι αγρότισσες μαζί με τους αγρότες για τα κοινά τους συμφέροντα, ενάντια στην αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ 2014-2020 που θα είναι και η ταφόπλακα του αγροτικού πληθυσμού.

   Αθήνα, 11/12/2012

Το Γραφείο Τύπου

της ΟΓΕ