Για τη δολοφονική επίθεση στους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας

Δελτίο Τύπου

(Για τη δολοφονική επίθεση στους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας)

Οι σύλλογοι και οι ομάδες γυναικών της ΟΓΕ καταδικάζουν τη δολοφονική επίθεση στους μετανάστες εργάτες γης από τους μεγαλοϊδιοκτήτες γης και τους επιστάτες στη Μανωλάδα Ηλιείας. Το δίκαιο αίτημα των 200 εργατών γης να πληρωθούν τα δεδουλεμένα τους συνάντησε την εργοδοτική βία των αφεντικών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην εργασιακή ζούγκλα της Μανωλάδας οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι μπράβοι τους, με την ανοχή των κρατικών και τοπικών αρχών, τρομοκρατούν τους μετανάστες και τις μετανάστριες εργάτριες για να αποδεχτούν τη « δουλειά χωρίς μισθό», σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, χωρίς καμιά ασφάλεια της υγείας τους.

Θυμίζουμε στις γυναίκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών ότι παλιότερα υπήρχαν καταγγελίες από μετανάστριες εργάτριες στα χωράφια φράουλας στη Μανωλάδα ότι αναγκάζονταν να πάνε για δουλειά την αμέσως επόμενη μέρα μετά τη γέννα!

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι οι εκμεταλλευτές του μόχθου μας δε θα διστάσουν να υπερασπιστούν τα κέρδη τους με την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, που φτάνει μέχρι και σε εγκληματικές επιθέσεις εις βάρος των εργατών και των εργατριών.

Για τη γυναίκα του καθημερινού μόχθου, της φάμπρικας, του χωραφιού, του μικρομάγαζου, του θρανίου και του γραφείου, σε όποια φυλή κι αν ανήκει, υπάρχει μόνο η λύση του καθημερινού, οργανωμένου και συλλογικού αγώνα ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους μεγαλοτσιφλικάδες και καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση εμάς και τα παιδιά μας.

Αθήνα, 18/4/2013

Το ΓραφείοΤύπου

της ΟΓΕ