Για τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Κουβανικού Ινστιτούτου για τη Φιλία των Λαών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Για τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Κουβανικού Ινστιτούτου

για τη Φιλία των Λαών)

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κουβανικού Ινστιτούτου για τη Φιλία των Λαών, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, είχε την Τετάρτη 22 Μάη αντιπροσωπεία του προεδρείου τις ΟΓΕ, με επικεφαλής την πρόεδρό τις Μαιρήνη Στεφανίδη.

Η ΟΓΕ αναφέρθηκε στο ρόλο του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος στα πλαίσια τις Κοινωνικής Συμμαχίας, στο πλευρό του εργατικού κινήματος αλλά και των αγωνιστικών συσπειρώσεων των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών και τις νεολαίας. Τις, εξέφρασε, με την ευκαιρία τις συνάντησης, την αλληλεγγύη τις στο λαό και τις γυναίκες τις Κούβας, αλλά και τις τέσσερις Κουβανούς πατριώτες που εξακολουθούν να βρίσκονται φυλακισμένοι τις ΗΠΑ και τόνισε πως οι πρωτοβουλίες με αίτημα την απελευθέρωσή τις θα συνεχιστούν. Αναφέρθηκε ακόμα στο σημαντικό ρόλο τις Κούβας στην ανάπτυξη και τον προσανατολισμό του γυναικείου κινήματος και στην ιδιαίτερη συμβολή τις Κουβανής επαναστράτριας Βίλμα Εσπίν, που με τη ζωή και τη δράση τις έγινε σύμβολο για το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Για τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι γυναίκες στην Κούβα, ενημέρωσε την ΟΓΕ η αντιπροσωπεία του Κουβανικού Ινστιτούτου για τη Φιλία των Λαών.

Αθήνα, 23/5/2013

Το Γραφείο Τύπου

της ΟΓΕ