Ανακοίνωση της ΟΓΕ για τις 3 Νοέμβρη – Κινητοποίηση για την Κυριακή αργία

Ανακοίνωση της ΟΓΕ για τις 3 Νοέμβρη

 

3 Νοέμβρη – Κινητοποίηση για την Κυριακή αργία

 

Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ καταδικάζουν την προσπάθεια κυβέρνησης, ΕΕ και εργοδοσίας να βάλουν στο χέρι την αργία της Κυριακής. Στηρίζουν την απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εμπόριο και των αυτοαπασχολούμενων στις 3 Νοέμβρη, την πρώτη Κυριακή δηλαδή που τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν, με βάση τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης.

Ανεργία, ωράρια – λάστιχο, μισθοί που εξατμίζονται πριν ο μήνας φτάσει στα μισά, απληρωσιά για ολόκληρους μήνες για τις εργαζόμενες. Φοροληστεία και μειωμένος τζίρος για τις αυτοαπασχολούμενες. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η κατάργηση της Κυριακής αργίας, για να συμβάλει και αυτή με τη σειρά της στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και στο γονάτισμα των μικρών εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων.

Η θέση των γυναικών της λαϊκής οικογένειας δεν είναι μπροστά στις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων εμπορικών κέντρων, από τα εμπορεύματα των οποίων δεν μπορούν να αποκτήσουν τίποτα, μιας και τους λείπει όχι ο χρόνος αλλά τα χρήματα. Η θέση των εργαζόμενων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των νέων γυναικών, είναι στον αγώνα για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, στη συγκέντρωση που οργανώνουν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, την Κυριακή 3 Νοέμβρη στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση στις 3 Νοέμβρη και να προετοιμάσουν και μέσα από αυτή την πανελλαδική απεργία στις 6 Νοέμβρη και τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια.

 

Αθήνα, 24/10/2013

Το Γραφείο Τύπου

της ΟΓΕ