Καταγγελία για τη δίκη των συνδικαλιστών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την κυβέρνηση και την εργοδοσία για τη «φάμπρικα» των δικαστικών διώξεων εναντίον συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος, εναντίον εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Στα πλαίσια αυτών των διώξεων την Παρασκευή δικάζονται απεργοί Χαλυβουργοί, ανάμεσά τους και μια γυναίκα απεργού, για την πρωτοπόρα στάση τους στον εννιάμηνο απεργιακό τους αγώνα.

Από τη Χαλυβουργία και τη δίκη των πρωτοπόρων απεργών, μέχρι την Κεφαλονιά και την δίωξη της Πρωτομαγιάτικης απεργίας των ναυτεργατών, από τους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη διοικήσεων συνδικάτων και ομοσπονδιών που σέρνονται στα δικαστήρια, μέχρι τις δίκες συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μετάλλου κατά παραγγελία των μεγαλοεργολάβων, από τις απολύσεις της εργοστασιακής επιτροπής στο εργοστάσιο «Νίκας» την επόμενη της πανεργατικής απεργίας της 6ης Νοέμβρη μέχρι τις καταδίκες μαθητών στη Λαμία και τα αγροτοδικεία στην Κρήτη, τα κρούσματα είναι δεκάδες και ο στόχος κυβέρνησης και εργοδοσίας ένας: Να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να ανακόψουν τη συνδικαλιστική δράση, κάθε αγώνα και διεκδίκηση.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ στεκόμαστε στο πλευρό των συνδικαλιστών, των εργαζομένων και των οικογενειών τους, των χαλυβουργών, όλων όσων σέρνονται στα δικαστήρια γιατί υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στη δουλειά, γιατί πάλεψαν για το φαΐ των παιδιών τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αποφασιστικότητά μας να απαντήσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που τη συνοδεύει με την οργάνωση και την πάλη μας.  

 

Αθήνα, 28/11/2013

Το Γραφείο Τύπου

της ΟΓΕ