Για την απελευθέρωση των Κουβανών πατριωτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την απελευθέρωση των Κουβανών πατριωτών

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) χαιρετίζει την απελευθέρωση των Κουβανών πατριωτών και την επιστροφή τους στο νησί της Επανάστασης.

Η απελευθέρωσή τους μετά από 16 χρόνια παράνομης κράτησης στις αμερικάνικες φυλακές με χαλκευμένες και αναπόδεικτες κατηγορίες από την αμερικάνικη κυβέρνηση αποτελεί νίκη του αταλάντευτου αγώνα του κουβανικού λαού, του αντιιμπεριαλιστικού εργατικού και λαϊκού κινήματος όλου του κόσμου.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας με αλλεπάλληλες εκδηλώσεις αλληλεγγύης, ψηφίσματα και κινητοποιήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ) στάθηκε στο πλάι του κουβανικού λαού, των γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Κούβας για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών και στον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στον αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ.

Δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον αποκλεισμό της Κούβας από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και ενάντια στη κοινή θέση της ΕΕ κατά της Κούβας.

Ανυποχώρητα υπερασπίζουμε το δικαίωμα του κουβανικού λαού, όπως και κάθε λαού να αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του.

 

Αθήνα, 19/12/2014 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)