Γυναίκες Ξεσηκωμός!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γυναίκες ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !

 

Άλλο ένα περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας προστίθεται στη μακριά λίστα των απολύσεων νέων εργαζομένων γυναικών λόγω μητρότητας. Εργαζόμενη σε υποδηματοποιία απολύθηκε μόλις ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της στον εργοδότη.

Η ΟΓΕ καταγγέλλει τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και της εκάστοτε κυβέρνησης που λύνουν τα χέρια των εργοδοτών για να ζητάνε πιστοποιητικά ότι δεν είμαστε έγκυες ή ότι δεν θα μείνουμε έγκυες για να προσληφθούμε ή μας απολύουν μόλις φανεί η εγκυμοσύνη.

Και όλα αυτά γιατί η μητρότητα θεωρείται «κόστος» και θυσιάζεται στο βωμό της ανταγωνιστικότητας.

Καλούμε τις  γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, τις νέες γυναίκες να δυναμώσουν την ΟΓΕ, την Κοινωνική Συμμαχία. Να αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα και κοινωνικές παροχές, για έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια – Φάρμακο. Μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα που βάζει στο στόχαστρο τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, μέχρι να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

 

Αθήνα, 21/1/2015

Το Γραφείο Τύπου

της ΟΓΕ