Για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης 23/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης 23/9/2015)

 

Η ΟΓΕ συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, που οργανώνει το ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση και την οργή μας για το γεγονός ότι δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες ανασύρονται νεκροί από τη θάλασσα, ανάμεσά τους παιδιά και βρέφη. Καταγγέλλουμε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που περιμένουν όσους καταφέρνουν να φτάσουν ζωντανοί στη στεριά. Οι υπαίτιοι για το έγκλημα που παρακολουθούμε καθημερινά στο Αιγαίο και τα νησιά, στο κέντρο της Αθήνας και τα βόρεια σύνορα της χώρας, είναι γνωστοί: Είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις που με τις επεμβάσεις και τους πολέμους, δημιουργούν στρατιές κυνηγημένων, που κατευθύνονται με κάθε τρόπο στις χώρες της Ευρώπης.

Καλούμε τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους να εκφράσουν έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται, τα φαινόμενα εκμετάλλευσης εις βάρος των ξεριζωμένων.

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αθήνα, 22/9/2015

Το Γραφείο Τύπου

της ΟΓΕ