Η αντιλαϊκή τους θεωρία και η αγωνιστική μας πράξη και απάντηση

Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Η ΟΓΕ καταδικάζει τις «προτάσεις» του κυβερνητικού βουλευτή, Αλ. Τριανταφυλλίδη, για τη δημόσια εκπαίδευση, τις οποίες δημοσίευσε η εφημερίδα Αυγή στις 9 Γενάρη.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τον «εθνικό διάλογο» που στήνει η κυβέρνηση, με στόχο να διασφαλίσει ότι οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ και των Μνημονίων θα εφαρμοστούν στην Παιδεία με την ευρύτερη δυνατή «συναίνεση».

Όχι μόνο δεν τους παρέχουμε τη συναίνεσή μας για να κατεδαφίσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, αλλά θ’ αγωνιστούμε για να μην περάσει ο αντιλαϊκός τους οδοστρωτήρας.

Μέσω του βουλευτή της, η κυβέρνηση, που σφαγιάζει με «αριστερή» φρασεολογία τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, «στρώνει το χαλί» για την αύξηση των ταξικών φραγμών για τα κορίτσια και τ’ αγόρια των λαϊκών οικογενειών, με την επιβολή διδάκτρων στους μαθητές, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η λαϊκή οικογένεια θα εξοικονομεί πόρους!

Καμιά έκπληξη δε μας προξενούν οι «προτάσεις» αυτές. Η κυβέρνηση παίζει με ύπουλο τρόπο το αντιλαϊκό της παιχνίδι, αφού προσπαθεί με τις ενδοκομματικές και ενδοκυβερνητικές δήθεν κόντρες να θολώσει τα νερά σε σχέση με τις πραγματικές τις προθέσεις.

Οι γυναίκες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος θα σταθούμε απέναντι στη μετατροπή της μόρφωσης των παιδιών μας σε εμπόρευμα, και μάλιστα πανάκριβο. Αγωνιζόμαστε για ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλες και όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτή.

 

Αθήνα, 14/1/2016

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ