Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της “SOFTEX”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “SOFTEX

 

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της “SOFTEX”, που ενωμένοι και αποφασισμένοι παλεύουν για το δικαίωμά τους στη δουλειά, χωρίς παζάρια για το πόσα θα χάσουν.

Η άρνηση της επιχείρησης να επισκευάσει τη μονάδα που κάηκε τον περασμένο Ιούλη αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τυχαία, αλλά αποσκοπούσε στο κλείσιμο του εργοστασίου, πατώντας πάνω στην αντεργατική πολιτική και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που αφήνει τη μεγαλοεργοδοσία να δρα ασύδοτα σε βάρος των εργαζομένων για να αυξάνει τα κέρδη της. Αποδεικνύεται και με την περίπτωση της “SOFTEX”, όπως και με πάμπολλες άλλες περιπτώσεις, ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι επιχειρηματίες και όχι οι αγώνες των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της επιχείρησης “SOFTEX” για την απόφασή της να κλείσει το εργοστάσιο στο Βοτανικό, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της, που ουσιαστικά σημαίνει στήριξη της επιλογής της εργοδοσίας.

Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη χάσει κανένας εργαζόμενος και εργαζόμενη της SOFTEX τη δουλειά τους, να εξασφαλιστούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4/2/2015

Αυτή είναι η καλύτερη έκφραση της λαϊκής αλληλεγγύης. Αυτό είναι το δικό μας αγωνιστικό μήνυμα απέναντι στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά κρίση, ανεργία, φτώχεια

Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ

20/1/2016