Ψήφισμα της Παναττικής Συνάντησης των Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ – 13/04/2011

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Της Παναττικής Συνάντησης των Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της Αττικής της ΟΓΕ, σήμερα στην Παναττική μας συνάντηση, καταδικάζουμε τη βάρβαρη και προσχεδιασμένη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που έγινε χθες μπροστά στα γραφεία του ΟΛΠ, ενάντια στους άνεργους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, που διαδήλωναν, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία. Αποτέλεσμα ήταν πολλοί εργάτες να τραυματιστούν και να οδηγηθούν στο νοσοκομείο.

Η επίθεση αυτή στόχο είχε την τρομοκρατία των ανέργων εργατών και των ταξικών σωματείων της Ζώνης, που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία και για να εμποδίσουν την παράδοση του λιμανιού στα μεγάλα μονοπώλια.

Εμείς οι γυναίκες, που μαζί με τους άνδρες μας δεχόμαστε στις πλάτες μας το βάρος των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, την ανεργία που κάθε μέρα μεγαλώνει, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, γυναίκες και άνδρες, τους άνεργους, τις λαϊκές οικογένειες, να βροντοφωνάξουμε ότι δεν θα υποταχθούμε στο κεφάλαιο και με αγώνες θα ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των μονοπωλίων. Η πολιτική καταστολής κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί τη λαϊκή αντεπίθεση, ώστε να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν. Είναι χρέος μας να ενισχύσουμε την κοινωνική συμμαχία πάλης, τα ταξικά συνδικάτα και το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα.

Αθήνα, 13/4/2011
Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ