Εργατική Πρωτομαγιά 2011

ΜΗΝΥΜΑ της ΟΓΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011

Γυναίκες Εργαζόμενες, Άνεργες, Μετανάστριες

Νέες γυναίκες

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει έναυσμα για νέους αγώνες.

Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η Ε.Ε., η πλουτοκρατία, η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, απαντάμε με πόλεμο.

Με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν και στη χώρα μας προαποφασισμένα μέτρα, σε βάρος της λαϊκής οικογένειας.

Ξεθεμελιώνουν ότι κατέκτησε σε αγώνες και αίμα η εργατική τάξη τον περασμένο αιώνα.

Το χρέος που προκάλεσαν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν είναι δικό μας. Ο αμύθητος πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους αντί να είναι λαϊκή περιουσία, βρίσκεται στις τράπεζες της Ελβετίας, στις επιδοτήσεις των κεφαλαιοκρατών, στη στήριξη των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων ένα δρόμο έχουμε, το δρόμο της ανατροπής των μονοπωλίων. Με την οργάνωση και συσπείρωση της Κοινωνικής Συμμαχίας του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, στήνουμε τα δικά μας χαρακώματα.

Αποκρούουμε την οργανωμένη επίθεση του κεφαλαίου που επιδιώκει την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία του και ανάγουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τα αρπακτικά του μόχθου μας.

Προτάσσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για:

          -Μόνιμη και σταθερή δουλειά.

          -Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.

          -Διεύρυνση των θετικών ρυθμίσεων για τις εργαζόμενες γυναίκες.

          -Έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της Μητρότητας.

Καλούμε τις γυναίκες στη συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που οργανώνει το ΠΑΜΕ, την Κυριακή 1 Μάη στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα.

Το πανό της ΟΓΕ θα βρίσκεται μπροστά στο Ταχυδρομείο του Συντάγματος.

ΑΘΗΝΑ 1/5/2011

                    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ