ΨΗΦΙΣΜΑ για τη Χρυσή Αυγή

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 11ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΓΕ

Για τη Χρυσή Αυγή

Εμείς οι γυναίκες αντιπρόσωποι στο 11ο Συνέδριο της ΟΓΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 23-25 Νοέμβρη 2012 καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής.

 

Η Χρυσή Αυγή, ένα έκδηλα φασιστικό μόρφωμα με ενσωματωμένα τα χαρακτηριστικά του ναζισμού στις δομές και τις επιδιώξεις της, είναι το χρησιμότατο και άριστα αξιοποιημένο εργαλείο του αστικού πολιτικού συστήματος σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μια παρασύρει με ψέματα και από την άλλη τρομοκρατεί. Και στις δύο αυτές εκφάνσεις της δράσης της θύματα είναι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενώ ωφελημένοι βγαίνουν η αστική τάξη και το μεγάλο κεφάλαιο, των οποίων τα συμφέροντα, πότε φανερά και πότε ύπουλα, η Χρυσή Αυγή προστατεύει και υπηρετεί.

Καταγγέλλουμε τους υμνητές του Χίτλερ, του Μεταξά και των ελλήνων συνεργατών των δυνάμεων κατοχής για τις σύγχρονες ρατσιστικές αθλιότητες που με εγκληματικές μεθόδους διαπράττουν καθημερινά ενάντια στους μετανάστες εργάτες.

Καταδικάζουμε τις δόλια παραπλανητικές πρακτικές τους που, ενώ στρώνουν λεωφόρους για την πιο στυγνή εκμετάλλευση των ελλήνων εργατών, στήνοντας τα δουλεμπορικά γραφεία του σήμερα, επιχειρούν να ναρκώσουν τη συνείδηση των εργαζόμενων από τα λαϊκά στρώματα με το χθεσινό παραμύθι της ταξικής συνεργασίας.

Απομονώνουμε, ακυρώνοντας ιδεολογικά, την υποκριτική και ψευδεπίγραφη τακτική τους για δήθεν κοινωνική αλληλεγγύη στους αναξιοπαθούντες, που εμφανίζεται με τη μορφή της ελεημοσύνης και του τραμπουκισμού ταυτόχρονα.

Η βοηθητική συμμετοχή των γυναικών στις δράσεις της Χρυσής Αυγής δεν συνιστά κατά κανένα τρόπο καθιέρωση της ισότιμης θέσης τους μέσα στο φασιστικό σύμπαν το οποίο, από την αρχή της διαμόρφωσής του, είχε αντιδραστική άποψη για το ρόλο τους. Αποκαλύπτουμε την πραγματική θέση που επιφυλάσσει η ιδεολογική αντίληψη του φασισμού και του ναζισμού στις γυναίκες, ως αποκλειστικά σχεδόν εργαλεία αναπαραγωγής της «φυλής». Παλεύουμε αποφασιστικά ώστε καμιά γυναίκα από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μην πέσει θύμα μιας τέτοιας σκοταδιστικής και επικίνδυνης ιδεολογίας.

Μέσα από το οργανωμένο ταξικό εργατικό και ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας θα συνδράμει ώστε να αντιμετωπιστεί καίρια και αποτελεσματικά κάθε είδους δράση της Χρυσής Αυγής, μέχρι την απόλυτη καταδίκη της στη συνείδηση των εργαζόμενων, ως την τέλεια και οριστική εξαφάνισή της.