Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ΖΟΥΡΑ

Αθήνα, 3/12/018

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ στους εργαζόμενους, με τις πλάτες της Κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού.

Η ΟΓΕ στέκεται στο πλάι του Σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά του. Πολλά από αυτά άλλωστε και το προηγούμενο διάστημα αφορούσαν σε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ωράρια εργασίας, βαρέα και ανθυγιεινά που άγγιζαν δεκάδες εργαζόμενες του χώρου. Η μάχες που έδωσαν και δίνουν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του χώρου, η συλλογική δράση και η οργάνωση της πάλης μέσα από το επιχειρησιακό τους σωματείο, μπαίνει καρφί στο μάτι τις εργοδοσίας, βάζει σοβαρά εμπόδια στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής όλων των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Γι’ αυτό η εργοδοσία χτυπάει το Σωματείο και το Διοικητικό του Συμβούλιο. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά στα τεράστια ζητήματα όπως η απληρωσιά, η μη καταχώρηση ενσήμων, οι άθλιες συνθήκες εργασίας κα. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, την ώρα που η επιχείρηση συνεχώς αυξάνει τα κέρδη της, οι εργαζόμενοι να δουλεύουν και να ζουν με όρους μεσαίωνα.

Στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων του ΖΟΥΡΑ, στηρίζουμε και έμπρακτα τον αγώνα τους. Η δικαίωση των αιτημάτων στο συγκεκριμένο χώρο θα αποτελέσει νίκη όχι μόνο για τους εργαζόμενους στην πτηνοτροφία αλλά και συνολικότερα. Ήδη οι εργαζόμενοι του ΖΟΥΡΑ μας δείχνουν τι μπορεί να κερδηθεί  μέσα από το συλλογικό και επίμονο αγώνα, καθώς είναι οι μόνοι εργαζόμενοι στην πτηνοτροφεία που συνεχίζουν να έχουν τις συμβάσεις που ίσχυαν πριν τις καταργήσει η κυβέρνηση με την ΠΥΣ6/2012.

Αυτός ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας δείχνει το δρόμο και στις χιλιάδες εργαζόμενες του κλάδου που δουλεύουν κάτω από τεράστια εντατικοποίηση 12, 13 ακόμα και 16 ώρες την ημέρα, σε άθλιες συνθήκες και με μισθούς πείνας, πολλές φορές χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα αφού εξαρτιόνται από εργολάβους.

Απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων με αιχμή την καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους, την χορήγηση επιδόματος επίσχεσης από τον ΟΑΕΔ, την καταχώρηση των ενσήμων τους, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, το πάγωμα των χρεών τους σε εφορία και τράπεζες.

Αθήνα, 3/12/018