Συνάντηση με εργαζόμενες του σωματείου της «First Data»

Συζήτηση με εργαζόμενες του σωματείου της «First Data» πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας στην Σ. Πάτση στο πλαίσιο της κοινής δράσης που αναπτύσσεται μεταξύ της ΟΓΕ και σωματείων μπροστά στην επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά δικαιώματα, ανοίγοντας μέτωπο με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τις συνέπειές τους σε όλες τις πλευρές της ζωής της εργαζόμενης γυναίκας.

Η αντιπροσωπεία της ΟΓΕ, αποτελούμενη από την Χριστίνα Σκαλούμπακα και την Αθηνά Λαζαρίδου, μίλησε με τις εργαζόμενες για τη σημασία της Κοινωνικής Ασφάλισης σε όλες τις πλευρές της ζωής της εργαζόμενης γυναίκας και όχι στενά μόνο για τη σύνταξη. Επισήμαναν ανάμεσα στα άλλα την επίθεση που γίνεται στα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών στο όνομα της «ισότητας», αλλά και πώς εκφράζεται η ανισοτιμία των εργαζόμενων γυναικών σε έναν κλάδο, όπως του Χρηματοπιστωτικού, που οι εναλλασσόμενες βάρδιες, τα ακατάστατα ωράρια, η εντατικοποίηση έχουν σοβαρές συνέπειες στη σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών.

Κάλεσαν τις εργαζόμενες να δώσουν το «παρών» στην απεργία και στις συγκεντρώσεις για να μην αφήσουν την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να βρεθούν στο δρόμο του αγώνα γιατί είναι ανάγκη να ζήσουν όπως αξίζει στις ίδιες και στις οικογένειές τους με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα.