Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπ. Εσωτερικών

Διεκδικούμε δωρεάν Παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά με μέτρα προστασίας

Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από την προσχολική αγωγή αλλά και για την έλλειψη μέτρων προστασίας από την πανδημία στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων πραγματοποίησε την Πέμπτη το πρωί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η απαίτηση για παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, με μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους, αποτυπώθηκε στο πανό, τις πικέτες και τα συνθήματα της κινητοποίησης. Κόντρα στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που κάθε χρόνο έχει αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να μένουν εκτός των δομών οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών διεκδικούν προσχολική αγωγή που να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε όλα τα παιδιά.

Ιδιαίτερα στις φετινές συνθήκες, η ΟΓΕ κατήγγειλε το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και ασφάλεια τόσο των παιδιών όσο και των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να κλείνουν καθημερινά δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί λόγω των κρουσμάτων που εμφανίζονται.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου στους οποίους έθεσε τα αιτήματά της. Η πρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα, στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο, δεν εξασφαλίζει τη διενέργεια τεστ σε παιδιά και εργαζόμενους, δεν φροντίζει για την ύπαρξη επαρκούς μόνιμου προσωπικού ώστε τα τμήματα να λειτουργούν με μικρότερο αριθμό παιδιών, αλλά πετά το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» σε γονείς και εργαζόμενους.

Όσον αφορά το διαχρονικό πρόβλημα του αποκλεισμού παιδιών έφερε παραδείγματα από μια σειρά Δήμους στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα όπου περισσότερα από τα μισά παιδιά προσχολικής ηλικίας βρίσκονται εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών. «Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε», τόνισε και κάλεσε τους Συλλόγους και τις Ομάδες να δώσουν συνέχεια στις πρωτοβουλίες τους για το ζήτημα.