Ομάδα Γυναικών Ταμασίου-Δράση Μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους

Την Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη γέμισε η γέφυρα της Κακάρας στην Καρδίτσα, περιοχή Ταμασίου, με τρακτέρ, αγρότες και αγρότισσες που είδαν την σοδειά τους  κατεστραμμένη λίγες μέρες πριν την μαζέψουν. Με βασικό αίτημα 100% αποζημίωση και αντιπλημμυρικά έργα άμεσα, βγήκαν στους δρόμους του αγώνα.

Η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου ήταν εκεί με διακριτή παρουσία. Γυναίκες αγρότισσες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, συμπαραστάθηκαν και διεκδίκησαν μαζί με τους αγρότες των αγροτικών συλλόγων της περιοχής. Αγροτικοί σύλλογοι που μαζί βρέθηκαν έξω από το Κέντρο υγείας της περιοχής να φωνάξουν για τις ελλείψεις, μαζί διεκδίκησαν την λειτουργία του παιδικού σταθμού, έχουν μια κοινή δράση εδώ και καιρό, οργανωμένη σε στέρεη βάση όπως η σύσκεψη του Φλεβάρη που αποφασίστηκε από τα ΔΣ τους να διεκδικούν συντονισμένα.

Έτσι και τώρα οι γυναίκες της Ομάδας έβγαλαν ανακοίνωση- κάλεσμα, όργωσαν τα χωριά τους για να ενημερώσουν τις γυναίκες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Κακάρας, να συσπειρωθούν μαζί τους, για να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν, να τον καρπώνονται οι ίδιοι, και όχι να τους τον κλέβουν μέσα από τα χέρια τους, είτε με τις εξευτελιστικές τιμές, είτε από ανυπαρξία υποδομών για τις πλημμύρες και άλλα καιρικά φαινόμενα.