Σύλλογοι / Ομάδες Θεσσαλονίκης: Καταγγελία για τη Φασιστική Επίθεση στα Σχολεία

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Οι σύλλογοι και οι ομάδες γυναικών της Θεσσαλονίκης, μέλη της ΟΓΕ, καταγγέλλουμε τις εγκληματικές επιθέσεις χρυσαυγίτικων, εθνικιστικών και ναζιστικών ομάδων ενάντια σε γονείς, μαθητές και φοιτητές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, με σιδερογροθιές, ξύλα, λοστάρια, πέτρες, ακόμα και βόμβες μολότοφ, με την ανοχή της αστυνομίας και την ύποπτη σιωπή της διεύθυνσης του σχολείου.

Η νέα εξέλιξη με το ΕΠΑΛ Ευόσμου εκθέτει για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση.  Αντί να καταδικάσει τα φασιστοειδή που είχαν μετατρέψει σε ορμητήριο ένα σχολείο, με την απαράδεκτη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας προχωρά σε απαράδεκτους συμψηφισμούς. Ουσιαστικά κρατάει “ίσες αποστάσεις” από τη μια απέναντι στη μαθήτρια που σήκωσε το ανάστημά της μαζί με άλλους συμμαθητές της ενάντια στα φασιστοειδή και να στοχοποιείται και από την άλλη απέναντι στις φασιστικές ομάδες.

Απάντηση έδωσε η μαχητική κινητοποίηση στην πλατεία Τερψιθέας των εργαζομένων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών συμβουλίων, με τη μαζική συμμετοχή γυναικών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Καμία ανοχή σε οποιεσδήποτε φύτρες υπάρχουν και επωάζουν το αυγό του φιδιού! Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία και τις σχολές!

          Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας να μην πιάσει τόπο το φασιστικό δηλητήριο.

          Έχουμε ευθύνη να μάθουμε στα παιδιά μας την αλληλεγγύη, τη συλλογική δράση! Να μάθουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, χωρίς φόβο, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Η πάλη μας είναι η ασπίδα προστασίας για το μέλλον των παιδιών μας

Καλούμε κάθε γυναίκα, κάθε μάνα που νοιάζεται για το μέλλον το δικό της και των παιδιών της, να δυναμώσουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά για τις σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Αυτή είναι η ασπίδα προστασίας και για να απομονώσουμε τους φασίστες από τα σχολεία μας, από τις γειτονίες μας! Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν πουθενά!