Για το τραγικό δυστύχημα στην COSCO και τις “ελεημοσύνες” των υπερεργολάβων

26.10.2021

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας εκφράζει την θλίψη και την οργή της για τον αδικοχαμένο εργάτη, που  έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας στο κάτεργο της COSCO. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στο λιμάνι, στο πλευρό του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και καλούμε όλες τις γυναίκες τις βιοπάλης που ζουν και εργάζονται στον Πειραιά να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα αιτήματά τους.

Αρνούμαστε να ζούμε με τον τρόμο αν οι πατεράδες, οι σύντροφοι και τα παιδιά μας θα γυρίσουν νεκροί ή σακατεμένοι από το μεροκάματο της κόλασης! Αρνούμαστε να θυσιάζουμε τις ζωές και την υγεία μας για να σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ της κερδοφορίας τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Λίγες μέρες πριν το τραγικό εργατικό δυστύχημα η εργολαβική εταιρεία DPORT Services που συνεργάζεται με την COSCO ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία και διάγνωση στις συζύγους των εργαζομένων της, γιατί, όπως λέει, «βρίσκεται κοντά στους εργαζομένους της και το αποδεικνύει έμπρακτα με κάθε ευκαιρία».

Από τη μία η μεγαλοεργοδοσία και οι κυβερνήσεις  τους, που διαχρονικά μας τσακίζουν , θεωρούν την υγεία και ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους «κόστος», τη μητρότητα «εμπόδιο» για την εργαζόμενη έχοντας μετατρέψει την υγεία μας σε πανάκριβο εμπόρευμα. Και από την άλλη μας πετάνε ψίχουλα για να ξεχάσουμε τα  εγκλήματά τους.

Η υγεία και η πρόληψη για μας και τις οικογένειές μας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο οποιασδήποτε “ελεημοσύνης”. 

Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν υπηρεσίες υγείας και πρόληψης για όλες τις γυναίκες και τις οικογένειές μας.

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματά  των εργαζομένων στις προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά, να αποδοθούν οι ευθύνες για το εργατικό δυστύχημα, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

 26.10.2021

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ