Για την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Αθήνα, 29.11.21

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο Παλαιστινιακό λαό και στο δίκαιο αγώνα του για να ζήσει κυρίαρχος στη δική του πατρίδα. 

            Καταγγέλλουμε την ισραηλινή βαρβαρότητα με τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, ανάμεσά τους  εκατοντάδες παιδιά, στις ισραηλινές φυλακές, με τις  επιδρομές, τους βομβαρδισμούς, τις επιθέσεις που αφήνουν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς, τραυματισμένους, ξεσπιτωμένους.

          Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σ’ αυτούς που στηρίζουν αυτή τη βαρβαρότητα. Παλεύουμε ενάντια τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΕΕ που διαχρονικά στηρίζουν τα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων.

          Καταδικάζουμε την εμπλοκή των ελληνικών κυβερνήσεων σ’ αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την αναβάθμιση της πολιτικής, οικονομικής, στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, καθώς και την άρνηση των κυβερνήσεων να υλοποιήσουν την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

           Είμαστε στο πλευρό του λαού και των γυναικών της Παλαιστίνης και στον αγώνα μέχρι να τερματιστεί η Ισραηλινή κατοχή και οι εποικισμοί. Μέχρι να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Μέχρι να ελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές. Παλεύουμε ανυποχώρητα για Παλαιστίνη ελεύθερη στα όρια του 1967, με το λαό κυρίαρχο και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αθήνα, 29.11.21

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ