Η ΟΓΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων

28 Αυγούστου 2022

Η ΟΓΕ, ως συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών, έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση στις οργανώσεις της ΠΔΟΓ σε όλο τον κόσμο και στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης:

«Η ΟΓΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση
των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) καταδικάζει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ για την παράνομη και απάνθρωπη παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων.

Ο δίκαιος αγώνας τους ενάντια στη μακροχρόνια ισραηλινή κατοχή της πατρίδας τους είχε ως αποτέλεσμα 4.550 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές χωρίς δίκη, ανάμεσά τους 31 γυναίκες και 175 ανήλικα παιδιά. Σήμερα κινδυνεύουν οι ζωές δεκάδων πολιτικών κρατουμένων που διαμαρτύρονται για την κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας.

Εκφράζουμε τη μακροχρόνια αλληλεγγύη μας στους Παλαιστίνιους αγωνιστές και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Καταγγέλλουμε την ισραηλινή κατοχή και τις ΗΠΑ, την ΕΕ που τη στηρίζουν καθώς και τις ελληνικές κυβερνήσεις (τη σημερινή και τις προηγούμενες) που αναβαθμίζουν διαρκώς τις στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις με το ισραηλινό κράτος – δολοφόνο.

Απαιτούμε να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή και να απελευθερωθούν άμεσα οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 σύμφωνα με την απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015.

Δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού, των γενναίων Παλαιστινίων γυναικών, για μια Ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967 με το λαό κυρίαρχο και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ζήτω ο ηρωικός αγώνας του Παλαιστινιακού λαού.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΓΕ)

28 Αυγούστου 2022».