Η ΟΓΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Π.Π.Π «Η ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΙΣ»

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στηρίζει τις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Π.Π.Π «Η ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΙΣ» και συμμετέχει στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 9.2.2023 στις 9:30 π.μ. ενάντιαστην επικίνδυνη και εκρηκτική κατάσταση για τους εργαζόμενους στις δομές παιδικής προστασίας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των βοηθών βρεφονηπιοκόμων που σήμερα απολύονται, ενώ εργάζονται με συνθήκες ομηρίας εδώ και 8 έως 10 χρόνια, με συμβάσεις εργασίας που έχουν ημερομηνία λήξης, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Δεν δεχόμαστε τα παιδιά χωρίς οικογένεια ή με ακατάλληλη οικογένεια ή παιδιά που έχουν βιώσει την ενδοοικογενειακή βία να μην έχουν την ιδιαίτερη ψυχοκοινωνική στήριξη που χρειάζονται από κατάλληλη διεπιστημονική ομάδα με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική των κυβερνήσεων που κινούνται στις ράγες της ΕΕ, που έχουν αφήσει τα ελάχιστα δημόσια ιδρύματα παιδικής προστασίας σοβαρά υποστελεχωμένα να στενάζουν κάτω από την πίεση της υποχρηματοδότησης και των πολλαπλών καθηκόντων στα οποία πρέπει να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι και την ίδια στιγμή καθιστούν την παιδική προστασία πεδίο κερδοφορίας για ιδιώτες και ΜΚΟ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες  στο Π.Π.Π «Η ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΙΣ» και απαιτούμε:

  • Καμία απόλυση! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην προστασία του παιδιού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των παιδιών.
  • Καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ιδιωτών, ΜΚΟ.
  • Να ανοίξουν όλες οι πτέρυγες που έχουν κλείσει με την ανάλογη στελέχωση στο Π.Π.Π. Μητέρα, Παιδοπόλεις, Αναρρωτήριο Πεντέλης με βάση τις ανάγκες.

7.2.2023
 Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ