Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης «Δεν ανεχόμαστε άλλους νεκρούς»

Με αφορμή το τραγικό ναυάγιο που συνέβη στην Λέσβο, στην θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα της Θερμής, το απόγευμα της Τρίτης, 7 Φλεβάρη, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης και το Εργατικό Κέντρο Λέσβου κάλεσαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς. Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών αναφερεται: «Άλλη μια ανθρώπινη τραγωδία με θύματα ανθρώπους που κοπανήθηκαν πάνω στα βράχια. Άλλο ένα επικίνδυνο ταξίδι τρόμου, με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, με τραγικό απολογισμό. Οι γυναίκες της Λέσβου, εργαζόμενες, αγρότισσες, άνεργες, φοιτήτριες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη διεκδίκηση της ουσιαστικής προστασίας των ξεριζωμένων προσφύγων! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην πάλη ενάντια στις πραγματικές αιτίες του ξεριζωμού! Ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της ΕΕ που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση και υλοποίησαν όλες οι προηγούμενες! Δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν νεκροί, δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν εγκλωβισμένοι! Παλεύουμε για να νικήσει η ζωή, δεν θα συνηθίσουμε τον θάνατο!
Όλες και όλοι στις 18.30 στην πλατεία Σαπφούς!»

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης εκτός από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά Λέσβου και το Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, ο Φοιτητικός Σύλλογος Ωκεανογραφίας του Παν/μίου Αιγαίου και η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Παναγιώτης Κλαδίτης εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου, η Αμαλία Γκίκα εκ μέρους του Φοιτητικού Συλλόγου Ωκεανογραφίας, η Κατερίνα Βλάμου εκ μέρους του Συλλόγου Προοδευτικών Μυτιλήνης, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιάννη Ζαφειρίου πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέσα από την αγορά της Μυτιλήνης, ενώ μοιράζονταν η ανακοίνωση στους περαστικούς και στους καταστηματάρχες.

Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο Μυτιλήνης, όπου αναρτήθηκε πανό, διατρανώνοντας έτσι οι συγκεντρωμένοι, την αντίθεση τους με την Δημοτική Αρχή που επιμένει στην κλειστή δομή-φυλακή ψυχών στη Βάστρια.