Κάλεσμα για Κινητοποίηση Παμμακάριστος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)
ΠΑΤΗΣΙΩΝ 173, ΠΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΗΛ. 211 70 54 821, email: syl.patisia@gmail.com

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/3, 17,30, ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια

Ο Σύλλογος Γυναικών Πατησίων – Ριζούπολης (μέλος της ΟΓΕ) στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο “Παμμακάριστος” και καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση την Πέμπτη 30.3.2023 στις 17:30, στον σταθμό ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια (πλατεία Αγ. Βαρβαρας) ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Δεν ανεχόμαστε σήμερα οι σύγχρονες ανάγκες μας στην Υγεία για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση να αντιμετωπίζονται ως κόστος για το κράτος, αφήνοντας υποστελεχωμένα και υποβαθμισμένα τα δημόσια νοσοκομεία, όπως το ΓΝΑ Παμμακάριστος στην περιοχή μας.

Αντιπαλεύουμε την διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που μετατρέπει την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα, για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών στην υγεία, αναγκάζοντάς μας να χρυσοπληρώνουμε τους ιδιωτικούς ομίλους.

Αυτή την πολιτική του κράτους και των κυβερνήσεων στην υγεία έχουμε βιώσει στο πετσί μας οι γυναίκες της περιοχής μας, ο λαός και η νεολαία. Από το 2013, με κυβερνητικές αποφάσεις, έχουν κλείσει δύο από τα τρία δημόσια νοσοκομεία, αφήνοντας μόνο αυτό της Παμμακάριστου- με τις τραγικές ελλείψεις που αναδεικνύουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι- για να εξυπηρετήσει μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας!

Την ίδια ώρα έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια πολυάριθμα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα τα οποία και χρυσοπληρώνουμε!

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, με τα άλματα της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας, για να απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε πλήρη στελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που θα καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, με το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΑ Παμμακάριστος, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους!

Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 Διεκδικούμε :

  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη όλων των αναγκών του ΓΝΑ Παμμακάριστος σε νοσηλευτικό, ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, με μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων και για την κάλυψη του αναγκαίου κτιριακού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής για εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ