Μονιμοποίηση Τώρα των Εργαζομένων στις Δομές της ΓΓΔΟΠΙΦ για την Προστασία των Κακοποιημένων Γυναικών

H Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο αγώνα των εργαζομένων στο Δίκτυο των Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για μόνιμη και σταθερή εργασία, για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

          Καταγγέλλουμε και αντιπαλεύουμε την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που έχουν αφήσει τις δομές (τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών, τους Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και των παιδιών τους και την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900) να λειτουργούν με τις επιδοτήσεις διαφόρων προγραμμάτων με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες να δουλεύουν με συμβάσεις που έχουν ημερομηνία λήξης!

          Οι εργαζόμενοι στο Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) αποτελούν άλλη μια ομάδα εργαζομένων, που εργάζονται με συνθήκες ομηρίας, πολλοί εδώ και 10 χρόνια, σε ένα τόσο ευαίσθητο δίκτυο δομών για την στήριξη των κακοποιημένων γυναικών και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι συμβάσεις με τις οποίες εργάζονται αυτή την περίοδο λήγουν άλλες στις 30-6-2023 και άλλες στις 30-9-2023, μιας και το 2023 αποτελεί έτος ολοκλήρωσης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 για το σύνολο των δομών του δικτύου. Η κυβέρνηση διατηρεί “σιγή ιχθύος”, εγκαταλείποντας τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια να ζουν με τον εφιάλτη της απόλυσης!

          Είναι φανερό ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και όλων των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), εξαντλείται σε διακηρυκτικού χαρακτήρα ευχολόγια. Παρά τις αυξανόμενες ανάγκες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, για μέτρα οικονομικής, κοινωνικής, νομικής και ψυχολογικής στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, όχι μόνο δεν έχει αναπτυχθεί το δίκτυο των δομών, αλλά αντίθετα συρρικνώνεται, καθώς δύο ξενώνες έκλεισαν (το 2018 και το 2020).

          Δεν συμβιβαζόμαστε η προστασία των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών να βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματιών, ΜΚΟ, εκκλησιαστικών δομών και διαφόρων “φιλάνθρωπων”.

          Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια σ’ αυτούς που γεννούν τη βία κατά των γυναικών και την τρέφουν, ενάντια σε ΕΕ και κυβερνήσεις που θεωρούν κόστος τα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης, προστασίας και στήριξης των γυναικών που υφίστανται κάθε μορφής βία, όπως θεωρούν κόστος και την στελέχωση των συμβουλευτικών κέντρων και τω ξενώνων.

          Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στις δομές της ΓΓΔΟΠΙΦ και απαιτούμε:

  • Την άμεση μονιμοποίηση όλων εργαζομένων στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών, τους Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και των παιδιών τους και την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900
  • Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για τις κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους (όπως ξενώνων, συμβουλευτικών κέντρων κλπ), προστασίας του παιδιού και στήριξης της οικογένειας, στελεχωμένων με ειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών.

7.4.23
Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ