Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ στον Πειραιά – Ανεπιθύμητο από τις γυναίκες του μόχθου στο Πειραιά το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο USSGeraldR.FordCNV-78

Οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ στον Πειραιά συμμετέχουν στην αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Παρασκευή 28 Ιούλη στις 8μμ στην Πλατεία Αλεξάνδρας με αφορμή την αγκυροβόληση στον Φαληρικό Όρμο του πυρηνοκίνητου αμερικανικού αεροπλανοφόρου USSGeraldR.FordCNV-78.

Καταδικάζουμε, για άλλη μια φορά,  τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, που μαίνεται για ενάμιση χρόνο, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους, παιδιά του ουκρανικού και του ρωσικού λαού. Ο πόλεμος αυτός οφείλεται στην όξυνση των αντιθέσεων και ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και Ρωσία με τους συμμάχους της από την άλλη για τον έλεγχο των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ και οι αποφάσεις της είναι «κίνδυνος – θάνατος» για τους λαούς, ενώ η συμμετοχή της Ελλάδας στην υλοποίηση των ΝΑΤΟικών αποφάσεων από την κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών, βυθίζει τη χώρα όλο και πιο βαθιά σε αυτόν τον πόλεμο.

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, να απεμπλακεί πλήρως η χώρα μας, να πάψει να αποτελεί Νατοϊκό ορμητήριο για τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, γεγονός που την καθιστά ταυτόχρονα και στόχο.

Διατρανώνουμε την επιθυμία των γυναικών των λαϊκών οικογενειών του Πειραιά να ζήσουν έξω από τις δαγκάνες των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να σταματήσουν να «μολύνουν» τα αεροπλανοφόρα τους τις θάλασσες και τις ζωές μας. Να πάψουν να «μαυρίζουν» τα αεροπλάνα και τα drones τους το γαλάζιο του ουρανού μας. Να «σηκώσουν άγκυρα» οριστικά οι βάσεις και οι στρατοί τους, όχι μόνο από τον Πειραιά αλλά κι από κάθε λιμάνι, κάθε γωνιά της χώρας μας.

Εμείς, οι γυναίκες του μόχθου, διαδηλώνουμε ενάντια σε όλα τα κατά συρροή εγκλήματα που απειλούν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Είτε με τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια πολέμου είτε με τη “δολοφονική ειρήνη” τους, που μας θέλει εργαζομένους μέσα στον καύσωνα χωρίς μέτρα προστασίας, που μας ξεσπιτώνει σαν “κοινούς εγκληματίες”, που μας “κατακαίει” χωρίς αντιπυρικό σχεδιασμό, υποδομές και πρόληψη, με πυροσβέστες να εκτελούν χρέη οδηγών του ΕΚΑΒ… H «ειρήνη» τους κι ο πόλεμος τους είναι όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής διαδοχικά όλων των κυβερνήσεων και των συμμάχων τους, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε ΠΑΝΤΑ εμείς και οι οικογένειες μας το “μάρμαρο”, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι «σκάνε» από τα κέρδη…

Ξεσηκωνόμαστε και απαιτούμε :
–          Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας  από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και αλλού.
–    Κλείσιμο των ΝΑΤΟϊκών βάσεων και υποδομών στη χώρα μας, για να μη χρησιμοποιούνται σαν ορμητήρια πολέμου.
–    Καμιά παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά και των υποδομών του, καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις!

Ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου και των ιμπεριαλιστών!

Όλες και όλοι την Παρασκευή 28 Ιούλη στις 8μμ στην Πλατεία Αλεξάνδρας!

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Σύλλογοι Γυναικών

Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Περάματος

 (μέλη της ΟΓΕ)

Πειραιάς, 27/7/2023