Καταγγελία για την προσπάθεια έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας στα Πατήσια και την απαράδεκτη αστυνομική καταστολή

Ο Σύλλογος Γυναικών Πατησίων – Ριζούπολης, μέλος της ΟΓΕ, καταγγέλλει την επίθεση με χημικά που δέχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κάτοικοι της περιοχής των Πατησίων και μέλη Μαζικών Φορέων του Δήμου Αθήνας  επειδή συμμετείχαν στην αποτροπή έξωσης μιας μονογονεϊκής οικογένειας με δύο παιδιά στην οδό Πολυλά για χρέος μόλις 800 ευρώ!!! Ας σημειωθεί πως η ρίψη χημικών έγινε κοντά σε παιδικό σταθμό, μετατρέποντας μια γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης και θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των φιλοξενούμενων παιδιών και του προσωπικού, όσο και των παρευρισκόμενων στην κινητοποίηση.

Τη στιγμή που όλη η χώρα καίγεται, τα απαράδεκτα γεγονότα της απάνθρωπης επιχείρησης καταστολής που ξεδιπλώθηκε με απίστευτη βαρβαρότητα δείχνουν ότι σε κάθε έκφραση και κάθε έκφανση της ζωής μας εκείνο που μετράει για τους εκμεταλλευτές μας είναι τα κέρδη τους και όχι οι ζωές μας.

Μετά από την παρέμβαση των κατοίκων, των μαζικών φορέων του Δήμου της Αθήνας και σωματείων η έξωση τελικά αποτράπηκε.

Εμείς οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας και παλεύουμε για ζωή με δικαιώματα, αυτή που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας. Σε αυτή τη πορεία δεν αφήνουμε καμιά εργαζόμενη, καμιά λαϊκή οικογένεια μόνη, πορευόμαστε ΜΑΖΙ το δρόμο της αλληλεγγύης, το δρόμο του αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.

Δεν υποχωρούμε! Καμία οικογένεια στο δρόμο!

Χτίζουμε τη δική μας ασπίδα προστασίας κόντρα σε κάθε πλειστηριασμό λαϊκού σπιτιού, κόντρα στους νόμους όλων των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν για να προστατεύσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και όλων των «μεγαλοκαρχαριών» του πλούτου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΣΩΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΒΙΟΣ       

Το ΔΣ του Συλλόγου   27/7/2023