Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά

Ως εδώ!
όχι άλλο αίμα εργατών και εργατριών
στο βωμό τους κέρδους!

Οι γυναίκες των Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ στον Πειραιά, το απόγευμα της Τρίτης, 3 Οκτώβρη, στις 7μμ, στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, συμμετείχαν στη κινητοποίηση που οργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά και εργατικά σωματεία, διαμαρτυρόμενα για τα δύο εργοδοτικά εγκλήματα που έγιναν σε Πειραιά και Σαλαμίνα.

Στον Πειραιά διαπράχθηκε ακόμα ένα εργοδοτικό έγκλημα. Ένας νέος άνθρωπος 35 ετών έχασε τη ζωή του ενώ εκτελούσε εργασίες σε φρεάτιο. Το έργο ήταν ενταγμένο στα έργα ανάπλασης, που Δήμος και περιφέρεια έχουν παραδώσει, μαζί με μπόλικο ζεστό χρήμα σε εργολάβους. Η ασυδοσία κι η έλλειψη μέτρων ασφαλείας πάει πακέτο με την πολιτική που πλουτιζει εργολάβους και σκοτώνει εργαζόμενους.

Έτσι και πριν λίγες ημέρες θρηνήσαμε τον τραγικό θάνατο της 50χρονης εργαζόμενης που διαμελίστηκε σε μηχανή κοπής κρέατος στο Μεσολόγγι.

Φτάνει πια!! Όχι άλλος νεκρός εργάτης ή νεκρή εργάτρια για τα κέρδη τους!!!

Αυτό το μήνυμα στάλθηκε, δηλώνοντας ότι ως εδώ, όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό τους κέρδους! Απαιτούμε άμεσα να διαλευκανθούν τα αίτια του ατυχήματος καθώς και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τους αναλογούν.

Δεν ανεχόμαστε να μην υπολογίζουν την ζωή μας μπροστά στα κέρδη τους. Δεν θα περιμένουμε το επόμενο εργοδοτικό έγκλημα.
Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών των δυστυχημάτων καθώς και την απόδοση ευθυνών σε όσους τους αναλογούν.
Τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς από την κυβέρνηση, την περιφέρεια, τους δήμους και την εργοδοσία.