Αλληλεγγύη στη Συγκέντρωση και Πορεία των Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία και των ΑμΕΑ

Μπροστά στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) ενώνει τη φωνή της με τη με τη ΣΕΑΑΝ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων), την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας «Παίδων Αγ. Σοφία»και άλλους φορείς ΑμΕΑ και υγειονομικών και καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» την Κυριακή 3 Δεκέμβρη στις 10.30 πμ και στην πορεία με τα πόδια και με αυτοκίνητα στη Βουλή.  

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τον αγώνα των πασχόντων με μεσογειακή αναιμία ενάντια στις υπομεταγγίσεις και τις ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και σε αναλώσιμα για τους ανασφάλιστους πάσχοντες. Εκφράζουμε την ολόπλευρη στήριξη μας στον αγώνα όλων των ΑμΕΑ ενάντια στη διάλυση της παιδιατρικής περίθαλψης, των παιδιατρικών νοσοκομείων, ενάντια στο νέο ΕΣΥ και την εμπορευματοποίηση της Υγείας. 

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των χρονίως πασχόντων και απαιτούμε μαζί τους:

  • Επαρκή ποσότητα αίματος και αναλώσιμων επαρκές υγειονομικό προσωπικό για τις μεταγγίσεις των πασχόντων με μεσογειακή αναιμία. Οργάνωση του κεντρικού συστήματος διαχείρισης του αίματος από το ΕΚΕΑ. Ολοκληρωμένη στήριξη και ανάπτυξη όλων των μονάδων μεσογειακής αναιμίας.
  • Υψηλής ποιότητας παιδιατρική περίθαλψη, ολόπλευρη στήριξη των παιδιών με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους
  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα νοσοκομεία και στις μονάδες ΠΦΥ.
  • Όχι στη διάλυση του τμήματος ανοσοανεπάρκειας στο «Αγ. Σοφία» και της ΩΡΛ κλινικής. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού.
  •  Όχι στις τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργεία, εξετάσεις, θεραπείες.
  • Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα. Κλινικές αποκατάστασης για παιδιά στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Καμία πληρωμή για εξετάσεις, θεραπείες, αναλώσιμα.
  • Δωρεάν σύγχρονα τεχνολογικά βοηθήματα και προσθέσεις σε όλα τα παιδιά με αναπηρία.

29.11.23
Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ