Καρδίτσα – Αγωνιστικό Κάλεσμα για τις Αγροτικές Κινητοποιήσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ) www.oge.gr           

e-mail: sg.karditsas@gmail.com

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος της ΟΓΕ) στηρίζει και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών του Νομού μας, που με τα τρακτέρ βγαίνουν μαζικά στο δρόμο στήνοντας μπλόκο στην Ε65, για να διεκδικήσουν την επιβίωση  τους, απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που έχουν ειδικά μετά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η αγροτική παραγωγή με τις πλημμύρες.

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας καταγγέλλει την απρόκλητη αστυνομική βία που δέχθηκαν οι βιοπαλαιστές αγρότες του νομού μας κατά την κινητοποίηση της Τετάρτης 24/1 με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά την κινητοποίηση στο κόμβο του Ε65, με αποτέλεσμα ένας αγρότης να τραυματιστεί κι άλλοι δύο να συλληφθούν. 

Για άλλη μια φορά οι αγρότισσες και οι αγρότες της Καρδίτσας διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την επιβίωσή τους βρήκαν απέναντι τους το εχθρικό κράτος και τις δυνάμεις καταστολής του.

Οι γυναίκες αγρότισσες, οι γυναίκες της υπαίθρου, που είναι συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης, εποχιακά εργαζόμενες, άνεργες είναι και τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής πολιτικής της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, των επιχειρηματικών ομίλων,  της ΕΕ που μέσα από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ ξεκληρίζουν τις οικογένειές τους.

Απέναντι στο «σκληρό» κοινωνικό αποκλεισμό, που εντάθηκε μετά τις φονικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη, που άφησε πολλές αγροτικές οικογένειες χωρίς εισόδημα, χωρίς σπίτι, με κλείσιμο ή υπολειτουργία σχολείων και παιδικών σταθμών στις πλημμυρισμένες περιοχές, αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας που έγιναν χειρότερες με την καταστροφή υποδομών π.χ. ΚΥ Παλαμά, την ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις δικές σου πλάτες τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, η απάντηση είναι μία. Αγώνας!

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας καλεί τις γυναίκες αγρότισσες να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωση της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!

Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης απαιτεί συστράτευση όλων των λαϊκών δυνάμεων. Από αυτό το κοινό μέτωπο δε μπορούν και δεν πρέπει να λείπουν οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και βεβαίως οι γυναίκες της αγροτικής οικογένειας.

Γι’ αυτό ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους, είμαστε παρούσες στα μπλόκα, καλώντας όλες τι γυναίκες της Καρδίτσας να στηρίξουν των αγώνα τους για επιβίωση.