Ψήφισμα για Λιβύη

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εναντίον της ιμπεριαλιστικής δράσης στη Λιβύη

Εμείς, οι γυναίκες των Ευρωπαϊκών Οργανώσεων της ΠΔΟΓ, που συνεδριάσαμε στην Αθήνα στις 10-11/9/2011

Καταδικάζουμετην ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ στη Λιβύη που, με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας και της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, αιματοκυλάνε τον λαό της Λιβύης. Ουσιαστικά ενδιαφέρονται για την ανακατανομή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Λιβύης και τον έλεγχο των δρόμων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της περιοχής.

Ο πόλεμος της Λιβύης είναι μέρος του σχεδίου για τη «Μεγάλη Μέση Ανατολή» που σχεδιάστηκε στη Λισαβώνα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2004.

 

Υποστηρίζουμε το λαό της Λιβύης ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για την τύχη του. Στην τελευταία Σύνοδο στη Γαλλία αποκαλύφθηκαν οι στόχοι και εκείνων που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους αντικαθεστωτικούς, όσο και εκείνων που τήρησαν ίσες αποστάσεις, περιμένοντας πού θα γύρει η πλάστιγγα.

Φίλοι της Λιβύης δεν είναι οι ιμπεριαλιστές που νοιάζονται για τα συμφέροντα της τάξης τους και την κυριαρχία των χωρών, οξύνοντας τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Φίλοι του λαού της Λιβύης είναι οι γειτονικοί λαοί και οι λαοί όλου του κόσμου που μάχονται τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, που παλεύουν για την ανεξαρτησία της πατρίδας τους, για τα δικαιώματα τους στη δουλειά, στη μόρφωση, την υγεία, τον πολιτισμό..

Φίλοι της Λιβύης είμαστε όλοι εμείς και υποσχόμαστε να μην αφήσουμε μόνο το λαό της !