Ψήφισμα για Κυπριακό

Ψήφισμα για το Κυπριακό

Εμείς οι γυναίκες των ευρωπαϊκών οργανώσεων της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών που πήραμε μέρος στη συνάντηση στην Αθήνα, 10-11 Σεπτεμβρίου 2011 δηλώνουμε ότι υποστηρίζουμε τον αγώνα του κυπριακού λαού, για τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού και για επανένωση της Κύπρου και του λαού της.

Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για δίκαιη λύση, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ, που προνοούν για λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, και μία διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγώνες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την κατοχή και σωβινισμό και υπέρ μιας ανεξάρτητης, ελεύθερης, επανενωμένης και αποστρατικοποιημένης Κύπρου.

Καταδικάζουμε τις πρόσφατες, προκλητικές απειλές της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα για αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών που της ανήκουν.

Αθήνα, 11 Σεπτέμβρη 2011