Ψήφισμα για 5 Κουβανούς

ΨΗΦΙΣΜΑ

Υπέρ της απελευθέρωσης των 5 Κουβανών πατριωτών

Εμείς, οι γυναίκες των Ευρωπαϊκών Οργανώσεων της ΠΔΟΓ, που συνεδριάσαμε στην Αθήνα στις 10-11/9/2011

 

Συνεχίζουμε την πάλη μας για την απελευθέρωση του Χεράρδο, του Αντόνιο, του Ραμόν, του Φερνάντο και του Ρενέ, των 5 Κουβανών που προσπάθησαν να ματαιώσουν τις εγκληματικές πράξεις τρομοκρατίας που σχεδιάζονταν από τις οργανώσεις της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι κατά της Κούβας. Στις 12 Σεπτέμβρη του 2011 συμπληρώνονται 13 χρόνια από τότε που φυλακίστηκαν στις ΗΠΑ γιατί τόλμησαν να ξεσκεπάσουν τη δράση και τα επιθετικά σχέδια των ομάδων αυτών.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους!

Καταγγέλλουμε την βρώμικη διαδικασία που ακολουθείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην υπόθεση αυτή. Οι 5 Κουβανοί δεν είχαν διαπράξει καμία εγκληματική πράξη σε βάρος των ΗΠΑ και καμία από τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν δεν αποδείχτηκε. Η στάση αυτή αποτελεί εκδήλωση αντιποίνων ενάντια στη σταθερή θέση που έχουν οι «5», αλλά και την αδυναμία των ΗΠΑ να κάνουν το νησί της επανάστασης να γονατίσει.

Διαμαρτυρόμαστε για την άρνηση, εδώ και 13 χρόνια, της κυβέρνησης των ΗΠΑ να δώσει βίζα στην Αντιάνα Πέρες Ο’ Κόνορ και στην Όλγα Σαλανουέβα προκειμένου να επισκεφθούν τους συζύγους τους, αφού θεωρείται ότι συνιστούν «απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας».

Στεκόμαστε στο πλευρό της Κούβας και του Κουβανικού λαού, στον αγώνα του να ζήσει σε μια χώρα εθνικά ανεξάρτητη, στην πάλη του να οικοδομήσει μια κοινωνία σοσιαλιστική, όπου οι γυναίκες απολαμβάνουν πραγματικές κατακτήσεις στην παιδεία, στην υγεία, στη συμμετοχή και στην ισότητα

Καταδικάζουμετις ΗΠΑ για το εμπάργκο και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον κουβανικό λαό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 5 Κουβανούς ήρωες και στις οικογένειές τους, έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα δικαιωθούν όταν λένε ότι «όσο υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που συνεχίζει να αγωνίζεται εκεί έξω, εμείς θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση.»

Αθήνα, 11 Σεπτέμβρη 2011