Ψήφισμα Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 Εμείς οι γυναίκες των ευρωπαϊκών οργανώσεων της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών που πήραμε μέρος στη συνάντηση στην Αθήνα, 10-11 Σεπτεμβρίου 2011, στεκόμαστε αλληλέγγυες, για άλλη μια φορά, στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Ο παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί να βρίσκεται σε δεινή θέση με την ισραηλινή κυβέρνηση να ισχυροποιεί όλο και περισσότερο τη θέση της με την ισχύ των όπλων και την αμέριστη στήριξη των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Καταγγέλλουμε τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση που με την απλόχερη και πολύμορφη βοήθειά τους προς την ισραηλινή κυβέρνηση υπονομεύουν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.
Εξήντα τρία χρόνια τώρα το Ισραήλ επεκτείνεται με εποικισμούς, διαιρεί εδάφη για να τα σφετεριστεί, εκδιώκει τους Παλαιστινίους από τις εστίες τους, τους αφαιρεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, ενώ, την ίδια στιγμή, τους εμφανίζει σαν υπεύθυνους γι’ αυτήν την κατάσταση, σταλάζοντας εκδικητικό μίσος στη συνείδηση του ισραηλινού λαού.

Εξήντα τρία χρόνια τώρα ο αγωνιζόμενος παλαιστινιακός λαός παραμένει χωρίς τη δική του πατρίδα, καταδικασμένος να ζει υπό κατοχή, μια κατοχή που όλοι καταδικάζουν ως παράνομη, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα για να την σταματήσει.
Εμείς, οι ευρωπαϊκές οργανώσεις της ΠΔΟΓ ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα όπου Γης και απαιτούμε αυτά που αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα των Παλαιστινίων :

–          Ίδρυση ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

–       Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης.

–          Διάλυση των ισραηλινών εποικισμών και αποχώρηση όλων των εποίκων που κατοικούν στα εδάφη που περικλείονται από τα σύνορα του 1967

–          Να γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής.

–          Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ

–          Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

Αθήνα, 11 Σεπτέμβρη 2011