Η ΟΓΕ εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους πυρόπληκτους με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης!

7.8.2021

Η μεγάλη μάχη για τη διάσωση του περιβάλλοντος, των δασών και της πανίδας, της λαϊκής περιουσίας και της ανθρώπινης ζωής συνεχίζεται… Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των περιοχών που απειλούνται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών σε δεκάδες περιοχές της χώρας δίνουν όλες τους τις δυνάμεις σ’ έναν τιτάνιο και άνισο αγώνα της τελευταίας στιγμής.

Από τη μάχη αυτή η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με τους Συλλόγους και τις Ομάδες της δεν θα μπορούσε να λείπει. Τώρα είναι η ώρα να ξεδιπλωθεί η οργανωμένη έκφραση της αλληλεγγύης μας στις πυρόπληκτες γυναίκες, στα παιδιά και στις οικογένειές τους, που δοκιμάζονται σκληρά.

Η αυριανή μέρα θα είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα για να στηριχτούν και να αποζημιωθούν στο ακέραιο για όλες τις καταστροφές και την απώλεια όσων με τον ιδρώτα τους έχτισαν οι οικογένειες που έμειναν ξαφνικά χωρίς σπίτι ή χωρίς δουλειά. Διαχρονικά, ωστόσο, οι κυβερνήσεις λογαριάζουν τις ανάγκες προστασίας και αποκατάστασης της λαϊκής περιουσίας, του φυσικού περιβάλλοντος με τη λογική του κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η σημερινή μέρα όμως είναι μέρα άμεσης και έμπρακτης αλληλεγγύης ώστε να μπορέσουν όλοι όσους έπληξε η πυρκαγιά, γυναίκες και άντρες, μαζί με τα παιδιά τους, να ξανασταθούν στα πόδια τους, να ξαναποκτήσουν το κουράγιο και την αισιοδοξία τους, να νικήσουν το φόβο τους για το αύριο, να μπουν ξανά στο συλλογικό αγώνα για δικαιώματα χωρίς εκπτώσεις, για καλύτερη ζωή.

Καλούμε τις συναγωνίστριές μας σε όλους τους Συλλόγους και τις Ομάδες μας να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις των αντίστοιχων εργατικών σωματείων, των εργατικών κέντρων των περιοχών τους, ώστε να φτάσουν στους πυρόπληκτους τα απαραίτητα είδη.

ΑΜΕΣΑ συγκεντρώνουμε και παραδίδουμε είδη πρώτης ανάγκης: νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής (π.χ. χαρτιά υγείας, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες, σερβιέτες, πάνες μιας χρήσης) κλπ.